Høstens gulvtrender 2023

Gulvet er et interiørprodukt, den viktigste flaten i rommet. Farger og mønster skal høre sammen og danne en helhet. Vi velger mer farge, mer mønster og større variasjon også på gulv, og det er ikke nødvendig å ha samme gulv i alle rom

Hvordan funksjon rommet har styrer i større grad valg av gulv. Tepper har fått en oppsving, og mange velger idag et mykt teppegulv på soverommet. I stuen et komfortgulv, mens på kjøkkenet kanskje et mer slitesterkt gulv.

Tregulv i ulike materialer

Naturlig treverk er trendy som aldri før, men også materialer som ser ut som tre. Parkett, laminat og vinyl er alle tre materialer som er tilgjengelig med tredesign, der de to sistnevnte har autentisk design og særlig praktiske egenskaper når det kommer til slitestyrke og rengjøring. Lyse tredesign har vært og er fremtredende for den nordiske interiørstilen, men nå er også mørkere nyanser på fremmarsj i nordiske hjem. Tresorter som eik, ask og valnøtt utmerker seg som særlig aktuelle i trendbildet for 2023.

Bærekraft påvirker gulvtrenden

Det handler om å ta vare på det vi har og tenke miljøvennlige materialer. Kan det gamle gulvet beholdes ved å slipes eller kan det males. Korkgulv er blitt en bestselger fordi det er bærekraftige gulv. Kork er et naturmateriale som gir oss mange fordeler. Det kommer i flere forskjellige kvaliteter og stiler, samt med ulike mønstre.

Parkett

Parkettgulv er ekte tre tvers igjennom, har sjel og verdighet. Det er lunt og godt, og eldes i takt med tiden. Alle parkett gulv er unike, siden trærne er unike.

Laminat

I hjem med aktive barn og husdyr, er slitesterkt laminatgulv et godt alternativ til tradisjonell parkett. Design er veldig naturtro og det er lett å stelle.

Vinyl

Vinyl både for tørre og våte rom. Vinyl har en høy slitestyrke og egner seg godt i rom med stor trafikk. Siden gulvet tåler fuktighet er det perfekt i gangen, hvor utetøy parkeres. For våtrom finnes en egen våtromskolleksjon, Aquarelle. (dette må en fagmann legge, må sveises) Klikkvinyl er vinylgulv med et klikksystem som gjør det enkelt å legge gulvet. Vinyl kan brukes i hele huset. Har du et gammelt skjevt hus er banevare vinyl suverent. Leveres i 2-4 meters bredde

Tepper

Både vegg til vegg-tepper og avpassede tepper (salongtepper) har fått en ny oppsving. Og teppene finnes i en rekke materialer, fra 100% ull til syntetiske tepper med selvrensende effekt. Også her finner vi mer mønster, og en stil preget av luksusfølelsen vi kjenner fra hotellrom. Det geniale er at du selv kan bestemme mål på ditt teppe, så får du det ferdig kantet tilbake.

Gulvmaling

Har du vurdert å male gulvet? Det er trendu med malt gulv og trapp. Å male et slitent gulv eller trapp er en smidig måte å fornye omgivelsene på. Malte gulv og trapper gir også uendelige valgmuligheter når det kommer til farger og personlig preg på rommet.
De fleste gulv kan males. laminat, vinyl, betong eller parkett.

NYHET- Gulvlakk med farge. Les her