Hvordan male mdf panel

Er du lei av fargen på panelet på veggen? Det er fullt mulig å male om også de fabrikkmalte panelplatene!

Malingen som brukes i trevarefabrikkene herder ved hjelp av UV-lys og gir en meget hard og ripefast overflate. For at ny maling skal hefte, må overflaten på fabrikkmalingen vaskes godt og rubbes lett opp

Hvis du er nøye med å matte ned flaten, skal det ikke være nødvendig med heftgrunn under toppstrøksmalingen. Som toppstrøk brukes en interiørmaling i tre- og panelkvalitet. Denne er hard og fleksibel, og flyter godt ut for en pen finish på treverk. F.eks lady supreme finish, Gjøco Fashion eller Butinox panel.

Før du maler er det viktig å vaske grundig. Bruk den grove siden på vaskewipes eller en mikrofiberklut dyppet i vann med et rengjøringsmiddel som er beregnet på vask før maling.

Noen panelplater kan være beskyttet av et tynt lag voks, som forhindrer svertemerker og skader under transport og montering. Hvis dette vokssjiktet ikke fjernes vil ikke malingen hefte godt til underlaget, derfor er en god vask viktig

Oppleves slik krakelering er det grunnet dårlig heft/ikke godt nok grunnarbeid

Når dette grunnarbeidet er gjort kan du male toppstrøket. To strøk i ønsket farge. Se videoen under med anbefalt fremgangsmåte fra malemester i Scanox.